Spenat- och fetaostlasagne

Det blev lasagne till middag ikväll. Och en flaska rödvin slank minsann ner också…! :)
 

 
 

Till 4-5 portioner behöver du:
 

2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2 dl Créme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
2 tsk salt
0,5 tsk socker
Nymalen svartpeppar
En kruka basilika

250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
Lasagneplattor, ca 9 stycken
100 g riven smakrik ost
 
Så här gör du:

Skala morötterna. Skär morötterna och zucchinin i halvmånar eller kvartar beroende på storleken. Hacka löken, vitlöken och chilin.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna. Tillsätt zucchinin, tomaterna, Créme Fraichen och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter. Hacka basilikabladen och tillsätt dem.
Krama ur spenaten, smula fetaosten. Gör lasagnen, börja med lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.

Grädda i 225 grader i ca 30 minuter.
Servera med citronklyftor.

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s