Krusbärssylt

Av krusbären jag fick bestämde jag mig till slut för att göra flera saker. Först ut blev sylt. Yummie!

Jag använde Dansukkers Syltsocker 1+3 vilken ger en sylt/marmelad med mindre socker jämfört med vanligt syltsocker.

krusbarssylt

Till ½ liter sylt behöver du:

500 g krusbär, sköljda, rensade och noppade
1/4 dl vatten
½ förpackning Syltsocker 1+3
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:

Koka krusbären i vattnet under lock i några minuter, bären ska koka sönder. Vill du ha en sylt utan större bitar kan du sedan ta kastrullen från värmen och mixa röran med en stavmixer.
Häll i syltsockret och sjud 3-5 minuter, rör om då och då under tiden. Skumma sylten noga och rör ner vaniljsockret.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s