Fruktpaj


Med den här pajen kommer du att göra succé på sommarkalaset. Den är vacker, färgstark, frisk, söt och helt fantastiskt underbart god!

Välj frukter och bär efter tycke och smak.
I min paj idag använde jag banan, jordgubbar, mandariner på burk, kiwi och bigarråer.

Till en paj behöver du:
Pajdeg:
100 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 dl socker
 
Fyllning:
3 dl grädde
2 dl crème fraiche (lättvarianten går bra)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Blandad frukt och bär att garnera med
1 dl skalfri apelsinmarmelad
1 msk vatten
 
Så här gör du:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck sedan ut degen i en pajform. Grädda i ugnen i 200° ca 10-15 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. Bred ut röran i pajskalet.
Garnera med frukt/bär tätt så att inte gräddblandningen syns.
Smält apelsinmarmeladen och vattnet i en kastrull på svag värme. Skeda och pensla marmeladen över frukten. Låt pajen stelna i kylskåp.
Servera med vaniljglass.
Pajen är mitt bidrag i juni månads ”Månadens blogg-tävling” på Matfeed. Temat för juni är PAJ.
Annonser

5 reaktioner på ”Fruktpaj

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s