Bulgursallad med broccoli och morot

En sallad med den nyttiga broccolin. Eller tillbehör kanske är ett bättre ord, till grillat eller liknande. Med mixer och rivjärn är den också ganska lätt- och snabblagad.
Godast kall dagen efter tycker jag så den är perfekt att förbereda i god tid.

Till 4-6 portioner behöver du:

3 dl bulgur
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt och svartpeppar
1 broccolistånd
3 morötter
Ruccolasallad

Så här gör du:

Koka bulguren enligt förpackningens anvisningar och lägg den i en skål. Häll över olivolja och rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
Dela broccolin i mindre bitar och mixa till ”smulor”. Blanda ner i bulguren.
Skala och riv morötterna och blanda ner i bulguren. Tillsätt även ruccolan.

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s