Mathavre med röda linser och quorn

Visste inte alls vad jag skulle laga till middag idag, idétorka kallas det visst. Men så kom jag på idén att öppna upp min iPhone-app från GoGreen för att leta reda något nytt och gott.
Efter ett par minuters letande så föll valet på ”Mathavre med röda linser och quorn”.

Det visade vara en helt ok vardagsrätt. Ingen smaksensation utöver det vanliga men nog kan jag tänka mig att laga den igen någon dag efter jobbet. Snabb och lättlagad är rätten och det är precis som jag vill ha det på vardagskvällarna.

Tips är att inte snåla med smaksättningen.

Till 4 portioner behöver du:

1 pkt GoGreen Röda linser Ready to Serve
1-2 vitlöksklyftor
300-400 g quornbitar
2 dl mathavre
ca 100 g färskost med vitlök och örter
Smör och olja
Salt
Svartpeppar

Så här gör du:

Koka mathavren enligt förpackningens anvisning.
Skölj linserna i kallt vatten och blanda dem med den kokta mathavren. (Om det fortfarande finns lite kokvatten i mathavrekastrullen så gör det ingenting, låt det vara kvar.) Pressa vitlöken över. Rör ner färskosten och låt den smälta. Rör om. Späd ev. med vatten om det känns torrt. Smaka av med salt och peppar.
Stek quornbitarna i olja och/eller smör.
Servera quornbitarna och mathavre-röran toppat med färska örtkryddor.

Annonser

2 reaktioner på ”Mathavre med röda linser och quorn

  1. Bondbruden: Ja… och den var precis lika krämig i verkligheten som den ser ut på bilden, och krämigt – det gillar jag! :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s