Knäckig rabarberpaj

Underbara rabarber! Kräm, lemonad, chutney och saft… det finns så mycket gott att göra av denna syrliga stjälk. Men paj är väl ändå bland det bästa? Här är en knäckig variant. Mycket god tycker jag.

Det här behöver du:

2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Rabarber (till ett lager i en pajform)

Så här gör du:

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädden och sirapen. Rör sedan ner det i bunken med de torra ingredienserna.
Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en smord pajform. Bred smeten på.
Grädda ca 40 min i 150° (tills pajen fått fin färg). Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Annonser

2 reaktioner på ”Knäckig rabarberpaj

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s