Jordgubbsglass

Eleonores kokboksutmaning för juli är Kallt och läskande. Jag deltar med Almas jordgubbsglass ur boken “sött sweet dulce”.
Boken har jag nämnt tidigare och den bjuder på drygt 230 efterrätts-recept. Skriven av Anna och Fanny Bergenström och full med vackra foton och lockande godsaker. En favorit i mitt kokboks-bibliotek!

Almas jordgubbsglass är verkligen både kall och läskande så den passar fint till månadens tema tycker jag. Glassen känns som en blandning mellan glass och sorbet, vilket författarna också skriver i boken. Den smakar äkta jordgubb, utan en massa tillsatser – vilket ju överensstämmer med verkligheten. Mycket god!

Till ca 6 portioner behöver du:

1 liter jordgubbar
2 dl socker
2 dl riktigt kallt vatten
1 dl vispgrädde
2-3 tsk pressad citron
Glassmaskin

Så här gör du:

Rensa och halvera jordgubbarna. Mosa dem tillsammans med sockret i matberedare/mixer. Tillsätt vattnet och kör till en slät puré.
Vispa grädden löst, den ska fortfarande vara lite rinnig. Rör försiktigt ner jordgubbsmoset i grädden och smaksätt med citronsaften.
Låt smeten stå i kylskåp 1-2 timmar.
Kör smeten i glassmaskin i cirka 30 minuter. Lägg glassen i en låda med lock och ställ i frysen.
Tag fram glassen 20 minuter före servering så att den mjuknar något.

Annonser

5 reaktioner på ”Jordgubbsglass

    1. Ja det är en riktigt trevlig pryl. :)
      De tar en hel del plats i skåpet, åtminstone den jag har, men jag tycker det är värt det.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s