Bärsås med balsamvinäger

God dessertsås med en twist – balsamvinäger!
Underbart god till en fin vaniljglass. Enkel och snabb att svänga ihop.

Till 4 portioner behöver du:

300 g frysta bär
3/4 dl socker
1 msk balsamvinäger
1 tsk potatismjöl (valfritt)

Så här gör du:

Lägg bären, sockret och vinägern i en kastrull. Låt koka upp och låt sedan småkoka i 5 minuter. Mosa ev. bären lite med en sked.
Ta kastrullen från värmen och red (om du vill) med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt i så fall såsen få ytterligare ett uppkok, ta bort den från värmen så snart du ser att den börjar koka.
Låt såsen svalna lite innan du serverar den till glass.

I såsen på bilden har jag använt körsbär, jordgubbar och hallon.

barsas

Annonser

3 reaktioner på ”Bärsås med balsamvinäger

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s