Pasta med aubergine- och zucchinisås

Chilin ger ett bra sting till denna goda och lättlagade rätt. Perfekt middag en vardagskväll när man kanske inte orkar stå vid spisen alltför länge.

Till 4 portioner behöver du:

Pasta, lagom till 4 portioner
1 liten aubergine
1 liten zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Ca ½ dl strimlade soltorkade tomater i olja
½ dl olivolja
2 msk olja från burken med soltorkade tomater
Svarta oliver
½ msk torkad basilika
Chiliflakes/chilipulver (en sort eller båda)
Några tomater
Salt
Peppar

Så här gör du:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Skär aubergine och zucchini i tärningar, ca 1 cm. Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn aubergine, zucchini, lök, vitlök och soltorkade tomater i olivolja i 5 minuter.
Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna och oliver. Smaksätt med basilika  och chili efter smak.
Hacka tomaterna och tillsätt i grytan precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner pastan i såsen.
Toppa gärna med riven parmesan och persilja vid servering.

auberginesås

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s