Mungbönspasta

Har testat mungböns-fettuccinen från a la eco, riktigt god var den. Vad jag vet så gör a la eco pasta även av sojabönor och svarta bönor. Så bönpasta är ytterligare ett bra tips på glutenfri pasta. Skrev ju om denna tidigare.
Nu ska jag återgå till min frys som jag just nu frostar av. Det gäller att passa på när det är några minusgrader ute, så att matvarorna kan stå utomhus medan arbetet pågår. Fast den där riktigt smällkalla vintern lyser än så länge med sin frånvaro, åtminstone där jag bor.

Till 4 portioner behöver du:

1 fp mungbönsfettuccini, 200 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
300 g fryst spenat
1 dl grädde
½ dl vatten
1 buljongtärning
200 g cocktailtomater
1 fp mozzarella, ca 125 g

Olivolja, smör, salt, svartpeppar, rucolasallad

Så här gör du:

Tina spenaten och krama ur vätskan.
Koka pastan enligt paketets anvisning. Häll av vattnet, blanda med en matsked olja och krydda med salt och peppar.
Strimla löken, finhacka vitlöken och bryn med smör i en stor stekpanna. Tillsätt spenat, buljongtärning, grädde och vatten. Låt koka i några minuter.
Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen. Halvera tomaterna och tillsätt dem. Tärna eller riv mozzarellan i småbitar och tillsätt även dem.
Servera på en bädd av rucolablad.

Mungbönspasta

 

alaecofettuccine

Annonser

En reaktion på ”Mungbönspasta

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s