Saffransaioli

Aioli är farligt gott! Inte minst sådan med saffran i.
Se till att alla ingredienserna har samma temperatur innan du vispar ihop den. Skulle den ändå skära sig så kläcker du en ny äggula i en skål och tillsätter den skurna aiolin långsamt under konstant vispning.

Det här behöver du:

2 äggulor
1 fp saffran (0,5 g)
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk vit balsamvinäger alt. vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 dl olivolja
2 dl solrosolja

Så här gör du:

Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en skål.
Tillsätt oljan långsamt under vispning. Först droppvis, sedan i en tunn stråle.

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s