Rubus chamaemorus-glass

Med ett enklare ord är det hjortronglass. ;-)
Vispad grädde, kondenserad mjölk, äkta vaniljpulver och hjortronsylt – så enkelt och sååå gott!

Jag har gjort glassen med både köpt hjortronsylt och med pappas hemkokta på hjortron han plockat själv. Med hemkokt sylt smakar glassen än mer och är ännu godare men låt inte bli att göra den bara för att du inte får tag på sådan.
Receptet är den lättgjorda favoriten med kondenserad mjölk:

Vispa 5 dl vispgrädde tills mjuka toppar bildas. Tillsätt lite äkta vaniljpulver mot slutet av vispningen, ett par kryddmått ungefär.
Blanda en burk sötad kondenserad mjölk med valfri mängd hjortronsylt, jag tar ett par deciliter kanske.
Vänd ner grädden i hjortronblandningen och blanda noggrant (men försiktigt).
Häll smeten i en form. Rör eventuellt ner en klick extra sylt lite slarvigt. Frys glassen i 6 timmar.

hjortronglass

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s