Baba ganoush med rostad vitlök

En krämig baba ganoush är aldrig fel om du frågar mig! Här har jag gjort den med rostad vitlök vilket gör den mild och rund i smaken. Färsk vitlök är väl det vanligaste att använda annars vad jag förstår.
Servera till exempelvis falafel, pitabröd eller grönsaksstavar.

Det här behöver du och så här gör du:

ca 500 g auberginer
några vitlöksklyftor, oskalade

Skär av ändarna på auberginerna och dela dem på längden.  Pensla dem med olja och lägg dem på en plåt tillsammans med de oskalade vitlöksklyftorna. Rosta i ugn i 200° i 25-30 minuter, tills auberginen är mjuk. Låt svalna.

Gröp ur aubergineköttet och mosa eller mixa köttet tillsammans med vitlöksklyftorna (utan skal). Smaksätt efter tycke och smak, jag hade i följande:

1 ½ msk tahini
2 krm mald spiskummin
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
salt
svartpeppar
persilja

Persilja och paprikapulver är fint att toppa röran med!

ugnsrostad-aubergine

baba-ganoush

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s