Rotsaks- och kikärtsgryta med kall rödbetssås

Rotisarna, så goda, nyttiga och billiga! Gör en gryta på dem och servera en färgglad sås till vettja!

Till 4 portioner behöver du:

1 liter tärnade rotfrukter (jag använde morot, palsternacka, rotselleri)
ca 300 g kokta kikärtor
2 lökar (gula/röda), hackade
3 msk tomatpuré
3 msk grönsaksfond
2 tsk färsk rosmarin, finhackad
4 dl vatten
½ tsk salt
svartpeppar

Så här gör du:

Bryn kikärtorna några minuter i olja. Lägg åt sidan.
Bryn rotfruktstärningar och lök i olja i 10-15 minuter.
Tillsätt kikärtor, tomatpuré, grönsaksfond, rosmarin, vatten, salt och svartpeppar.
Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 10-15 minuter.

Rödbetssås:

2 dl havrefraiche
några stycken skivade inlagda rödbetor
salt, peppar

Mixa alla ingredienser till såsen.

Servera grytan tillsammans med såsen och skivade inlagda rödbetor.

Rotsaksgryta

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s