Spenatsoppa, fröknäcke och avokadoröra

En mild och krämig, ganska så vanlig spenatsoppa. Inte fel om du frågar mig!
Vi åt den i lördags och som tillbehör hade vi fröknäcke med avokadoröra och små tomater. Avokadoröran var helt enkelt bara avokado mosad med lime, salt, svartpeppar och en aning chili.

Fröknäcket bakade jag utifrån detta recept vad gäller mängden mjöl resp. fröer, men sorterna var dessa: bovetemjöl, majsmjöl, rismjöl, mandelmjöl, pumpafrön, rostade solrosfrön, svarta sesamfrön, hela linfrön och oskalade sesamfrön. Hade en massa nästan tomma förpackningar ståendes så jag öste i de sorterna – det blev så gott!
Gjorde den tunnare varianten av kex/knäcke, på två plåtar.

Till denna middag drack vi mousserande vin. Med facit i hand passade inte just det vinet till just den här maten. Men när blir lite bubbel helt fel egentligen?! Det slank ner. :-)

Till 4 portioner soppa behöver du:

2 gula lökar
olja
5 dl grönsaksbuljong
450 g färsk spenat
1 tsk muskot
½ tsk vitlökspulver
½ tsk chilipulver
salt
svartpeppar
2 ½ dl havregrädde

Så här gör du:

Hacka löken och bryn i olja. Tillsätt spenaten och låt den ”smälta” ner och fräsa med en stund.
Tillsätt buljongen och kryddorna och låt koka några minuter.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och värm upp soppan igen men låt den inte koka.
Smaka av soppan och servera.

spenatsoppa

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s