Bärpaj med chokladsmultäcke

Oj vad gott det var att ha choklad i smuldegen! En sån här paj gör jag igen, helt klart.
Jag använde en mix av hallon och blåbär, men ta de bär du gillar.

Till 1 paj behöver du:

Smuldeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl råsocker
100 g mörk choklad, grovhackad
100 g smör, rumstempererad

Fyllning:
500 g bär (jag använde frysta och tinade sådana och behöll all vätska)
2 msk potatismjöl
1 dl råsocker
2 msk ljus sirap (kan uteslutas)

Så här gör du:

Blanda vetemjöl, havregryn, råsocker och den mörka chokladen. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
Blanda bären med potatismjölet. Sprid ut i en ugnssäker pajform.
Fördela smuldegen ovanpå bären.
Ringla ljus sirap ovanpå för extra knäckig och god smak..
Grädda i 200° i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Servera med exempelvis vispad grädde eller vaniljglass.
Njut!

barpaj-med-chokladsmultacke

Annonser

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s