Auberginecrème och kvällens middag

Idag åt vi en jättegod auberginecrème som tillbehör till huvudrätten. Så enkel att svänga ihop!
Jag hade i en ganska så liten mängd citron men desto mer vitlök. Bara att anpassa.

Till 4 portioner behöver du:

2 auberginer
olivolja
1 tsk salt
1-2 vitlöksklyftor
ca 1 msk pressad citron
rivet skal från ca ½ citron (det yttersta gula)
svartpeppar

Så här gör du:

Halvera auberginerna på längden. Pensla snittytan med olivolja och lägg dem på en ugnsplåt med snittytan uppåt. Strö över salt. Tillaga i mitten av ugnen i 175° i 40 minuter.
Gröp ur köttet ur auberginerna, skalet ska inte användas till crèmen. Lägg köttet i en matberedare/mixer. Tillsätt vitlök, pressad citron, citronskal och peppar. Mixa till en slät kräm. Låt kallna.

Middagen var en sån där typisk en när jag inte planerat vad vi ska äta. När jag öppnar kylskåpet, skafferiet, frysen och kylen igen och tittar efter något att använda…

Det blev idag ugnsrostad sötpotatis, rödlök och vitlöksklyftor. Rå morot, gurka och paprika. Samt stekt halloumi, färsk koriander och auberginecrémen. Det blev gott!
Och svetten rinner på oss här hemma nu för det blev MYCKET vitlök haha! Nu har vi säkerställt förkylningsfritt de närmaste 6-7 månaderna i alla fall. :)

Annonser

2 reaktioner på ”Auberginecrème och kvällens middag

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s