Mango- och vaniljkuber

De här små kuberna med smak av mango och vanilj har jag gjort många gånger. De har blivit en riktig favorit!
Jag äter dem både som godis och som mellanmål. Har också bjudit familj och kollegor på dem och de har blivit mycket uppskattade.

Till ca 15 munsbitar behöver du:

10 st färska dadlar (säljs oftast i askar i kyldisken)
2 ½ dl cashewnötter
2 dl hackad torkad mango
1 msk chiafrön
1 msk kokosolja
1 tsk flytande vaniljessens
1 krm salt

Så här gör du:

Kärna ur dadlarna.
Mixa eventuellt nötterna separat först, beroende på vad din mixer klarar av.
Mixa alla ingredienser tills massan blir en klump som går att forma. Alternativt lite längre, exakt hur stora bitar av ingredienserna du vill ha kvar väljer du själv.
Tryck ut massan i en form klädd med papper eller folie (för att massan sedan ska gå lätt att få ur). Ställ kallt tills massan stelnat lite och ”satt sig”. Skär i bitar.
Förvara i kylskåp.
Du kan givetvis rulla till bollar istället för att göra kuber.

Jag äter och tycker om flera sorters torkad mango men till just de här godisbitarna använder jag endast den här. Alestos ekologiska små mangobitar som säljs hos Lidl.
Smidiga att mixa tack vare sin storlek men framförallt gör jag det pga smaken som är kraftigare än de flesta andra sorter jag provat.

Annonser

En reaktion på ”Mango- och vaniljkuber

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s